Χορηγοί

Back to Top

MED-EL

Η MED-EL είναι η πρώτη εταιρία Κοχλιακών Εμφυτευμάτων που ήρθε στην Ελλάδα το 1993. Συστηματικά και με οργανωμένη τεχνική και επιστημονική υποστήριξη, ως εταιρία MED-EL Hellas στην αρχή, προσφέρει από τότε προηγμένες Λύσεις Ακοής σε βαρήκοους, παιδιά και ενήλικες, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η εταιρία INTELLIGENT Hearing ιδρύθηκε το 2004 και πρακτικά ανέλαβε τη συνέχιση της επιτυχημένης δραστηριότητας της εταιρίας MED-EL Hellas, η οποία, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, καθιέρωσε τη MED-EL στην Ελλάδα. Μέχρι και σήμερα, η παρουσία της εταιρίας μας είναι συνεχής σε όλα τα Κέντρα Κοχλιακών Εμφυτεύσεων της Ελλάδας και της Κύπρου, δημόσια και ιδιωτικά. Υποστηρίζουμε εκατοντάδες χρήστες Κοχλιακών Εμφυτευμάτων MED-EL , ευτυχισμένους ενήλικες, παιδιά και τους γονείς τους, στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους εξειδικευμένους επιστήμονες που ασχολούνται με τα Κοχλιακά Εμφυτεύματα.

Διαθέτουμε επιλογές Λύσεων Ακοής για κάθε μορφή ή τύπο βαρηκοΐας : Συστήματα Κοχλιακών Εμφυτευμάτων SYNCHRONY, Εμφυτεύματα Μέσου Ωτός SOUNDBRIDGE, Εμφυτευόμενα Συστήματα Οστέινης Αγωγιμότητας BONEBRIDGE αλλά και Συστήματα Οστέινης Αγωγιμότητας με αυτοκόλλητο προσαρμογέα ADHEAR.

Βασικοί μας στόχοι ήταν και παραμένουν :

  • Η πληρέστερη δυνατή ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων σχετικά με τα Κοχλιακά Εμφυτεύματα.
  • Η δημοσιότητα και γνωστοποίηση της αποτελεσματικότητας των Εμφυτευμάτων Ακοής στην αντιμετώπιση της κώφωσης και της βαρηκοΐας.
  • Η συνεχής υποστήριξη όλων των επιστημονικών ειδικοτήτων που σχετίζονται με την προεγχειρητική και διεγχειρητική διαδικασία της τοποθέτησης των εμφυτευμάτων αλλά και της αποκατάστασης των ατόμων με εμφυτεύματα ακοής.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε:
Email: info@intelligent.gr
Τηλ.: 2310.322927
ή επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μας :
www.i-hear.gr & www.medel.com/el

Ευήκοον

Η εταιρεία Ευήκοον ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1994, ασχολούμενη αποκλειστικά με την παροχή λύσεων σε ανθρώπους με προβλήματα ακοής με τα πιο σύγχρονα ψηφιακά ακουστικά βαρηκοΐας και κοχλιακά εμφυτεύματα. Είναι επίσημος αντιπρόσωπος των κορυφαίων κατασκευαστών ακουστικών βαρηκοΐας Oticon και ReSound Δανίας, καθώς και των κοχλιακών εμφυτευμάτων Oticon Medical, ενώ διαθέτει καταστήματα εξυπηρέτησης λιανικής σε πολλές περιοχές της Αττικής και σε περιοχές στην υπόλοιπη Ελλάδα. Κάθε κατάστημα πλαισιώνεται από έμπειρο εξειδικευμένο ακοοπροθετιστή και όλο τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό για την άμεση και υπεύθυνη εξυπηρέτηση των πελατών της. Το δίκτυο των καταστημάτων Ευήκοον επεκτείνεται διαρκώς, ώστε να προσφέρει την καλύτερη εξυπηρέτηση σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής, πανελλαδικά!

Η Ευήκοον διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο στα κεντρικά γραφεία της, όπου γίνονται οι επί παραγγελία κατασκευές ακουστικών και εκμαγείων, καθώς και οι επισκευές παντός τύπου ακουστικών βαρηκοΐας. Το εργαστήριο είναι πιστοποιημένο και πληροί τις προδιαγραφές των οίκων του εξωτερικού που αντιπροσωπεύει, που βεβαιώνεται με συνεχείς ελέγχους που διενεργούνται από αυτούς. Επανδρώνεται με ειδικά εκπαιδευμένους στον τομέα των ακουστικών βαρηκοΐας Μηχανικούς Βιοϊατρικής τεχνολογίας, που με διαρκείς εκπαιδεύσεις είναι πάντα ενήμεροι για την τρέχουσα τεχνολογία στο χώρο.

Παρέχεται τεχνική υποστήριξη σε περίπτωση βλάβης του επεξεργαστή ομιλίας κοχλιακού εμφυτεύματος, που περιλαμβάνει το δωρεάν έλεγχο καλής λειτουργίας του, την αντικατάσταση των επιμέρους εξαρτημάτων, όπως καλώδιο – κεραία -μαγνήτη, αλλά και την προμήθεια αναλωσίμων και αξεσουάρ γι’ αυτόν, όπως μπαταρίες/καλύμματα για τον ιδρώτα και πολλά άλλα. Η Ευήκοον έχει άμεση συνεργασία με τα αναγνωρισμένα από το κράτος κέντρα κοχλιακών εμφυτεύσεων για τις καθιερωμένες ρυθμίσεις του επεξεργαστή ομιλίας του ασθενή και η παρουσία της στο χώρο των νοσοκομείων είναι καθοριστική. Ο εξειδικευμένος Μηχανικός Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, σε συνδυασμό με το εξειδικευμένο προσωπικό του νοσοκομείου (λογοθεραπευτές-ιατρούς) είναι εκεί για την ασφαλή και σωστή ρύθμιση του επεξεργαστή ομιλίας του χρήστη.

Γλαύκη


Οι Εκδόσεις «Γλαύκη» μετρούν δεκαετίες στον χώρο της ψυχικής υγείας  και ειδικής αγωγής. Διακινούμε και εκδίδουμε μεγάλη ποικιλία από προιόντα. Στόχος μας είναι η υποστήριξη του έργου των θεραπευτών, των γονέων, των ιατρών, των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και των συμβούλων ειδικής αγωγής.

Στον ηλεκτρονικό μας κατάλογο θα βρείτε προϊόντα που συμβάλλουν αποτελεσματικά στο έργο ειδικοτήτων όπως λογοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, ειδικών παιδαγωγών, φυσιοθεραπευτών, παιδιάτρων και ψυχιάτρων, καθώς και καθηγητών τριτοβάθμιας εκπ/σης.

Οι Εκδόσεις «Γλαύκη» έχουν δώσει και δίνουν σταθερά το παρόν σε αρκετές εκθέσεις και συνέδρια ανά την Ελλάδα και συνεργάζονται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς (νοσοκομεία, ΚΕΣΥ, Α.Τ.Ε.Ι., Α.Ε.Ι., συλλόγους, Ιατροπ/κούς σταθμούς, σχολικές μονάδες).
Εμπλουτίζουμε σταθερά και με ποιοτικά κριτίρια το περιεχόμενο των διαθέσιμων υλικών και προωθούμε εκδοτικά διαγνωστικά έργα καθώς και τη μετάφραση και στάθμιση ξενόγλωσσων.

Είμαστε στη διάθεσή σας με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, να παρέχουμε συμβουλές και να προτείνουμε τα κατάλληλα για τις θεραπευτικές/εκπαιδευτικές ανάγκες σας υλικά.

Radar


To R.A.D.A.R (Rapid Assessment of Dyslexia and Abnormalities in Reading) είναι ένα πολύ-παραμετρικό εργαλείο ανίχνευσης δυσλεξίας και μαθησιακών δυσκολιών που σχετίζονται με την ανάγνωση. Δημιουργήθηκε από μια διεπιστημονική ομάδα και με τη συμμετοχή Ελληνικών και διεθνών πανεπιστημίων, υπό την αιγίδα του Δρ. Ιωάννη Ασλανίδη. Το RADAR προσφέρει μετρήσιμα, αντικειμενικά και αναπαράξιμα συμπεράσματα για την αναγνωστική ευχέρεια ενός μαθητή. Αποτελεί ένα αξιόπιστο εργαλείο αρχικής ανίχνευσης δυσλεξίας, καθώς και εξατομικευμένου σχεδιασμού και παρακολούθησης της παρέμβασης από τον ειδικό.

Το RADAR είναι ένας συνδυασμός εξειδικευμένων μαθηματικών μοντέλων και αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης, με βάση τη λεπτομερέστατη ανάλυση της κίνησης των ματιών κατά ανάγνωση. Αξιολογεί περισσότερες από 25 μετρήσιμες παραμέτρους και αποτυπώνει πλήρως την αναγνωστική διαδικασία. Το λογισμικό του RADAR διαθέτει διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε Ε.Ε. και Η.Π.Α., η μεθοδολογία του έχει δημοσιευτεί σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έχει έγκριση από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων με πιστοποίηση CE για όλη την Ευρώπη. Η ομάδα του RADAR συντονίζει συνεργασίες με εξέχοντα πανεπιστήμια όπως αυτό του Harvard, USA, του Cardiff, UK, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ.α.

Τι προσφέρει το RADAR στον λογοθεραπευτή ή τον ειδικό παιδαγωγό:

  • Είναι γρήγορο: χρειάζεται μόλις 15-20 λεπτά
  • Είναι εύχρηστο: το παιδί διαβάζει κείμενα στην οθόνη, σιωπηλά ή φωνακτά
  • Είναι αντικειμενικό: τα αποτελέσματα του είναι μετρήσιμα, αντικειμενικά και αναπαράξιμα, χωρίς να μεσολαβεί ο εξεταστής
  • Είναι ακριβές: η επιτυχία του είναι πάνω από 95%
  • Είναι ανέπαφο: ο αναγνώστης απλά διαβάζει το κείμενο, όπως θα διάβαζε στο σπίτι του
  • Ποσοτικοποιεί το πρόβλημα: μπορεί να «ποσοτικοποιήσει» το μέγεθος του προβλήματος και να βοηθήσει τον ειδικό να φτιάξει ένα εξατομικευμένο πλάνο παρέμβασης με βάση τα αποτελέσματα που δίνει στην λεπτομερή έντυπη αναφορά
  • Παρακολουθεί τη θεραπευτική παρέμβαση: χάρη στα αντικειμενικά μετρήσιμα αποτελέσματα μπορεί να αξιοποιηθεί για να σχεδιαστεί και να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα της παρέμβασης σε τακτά διαστήματα.